Up 2 Date

Kim Kardashian probeert nog een gevangene vrij te krijgen

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Kim Kardashian probeert nog een gevangene vrij te krijgen

Kim Kardashian heeft na de vrijlating van Alice Johnson de smaak van het bevrijden van gevangenen te pakken. Deze keer zoekt Kim niet de president op, maar vraagt ze de gouverneur van Californië om een nieuwe DNA-test voor terdoodveroordeelde Kevin Cooper die vier moorden zou hebben gepleegd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

33 jaar vast

Via Twitter roept Kim Kardashian gouverneur Jerry Brown op om Kevin Cooper opnieuw een DNA-test te laten ondergaan. De man zit al 33 jaar vast voor een vierdubbele moord en vraagt al jaren tevergeefs om een nieuwe test. Vijf rechters pleiten in Kevins voordeel, maar de man zit nog steeds achter slot en grendel.

Gerommeld met DNA-test

Volgens een artikel in de New York Times identificeerde de enige overlevende van de aanval drie witte mannen. De politie negeerde dat en arresteerde een jonge zwarte man die nu al tientallen jaren de doodstraf afwacht. Ene David Alexander doet al vier jaar pogingen Kevin Coopers onschuld te bewijzen. Hij gelooft dat er destijds is gerommeld met de DNA-test.

Alice Johnson

Kim Kardashian wist in mei de 63-jarige Alice Johnson vrij te krijgen. Johnson had levenslang gekregen en zat al maar dan twintig jaar vast wegens het plegen van geweldloze drugsdelicten. Dankzij een maandenlange campagne van Kim K. verleende president Trump uiteindelijk gratie aan de vrouw.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie