Up 2 Date

'Coronapas wordt verplicht in sportscholen, mondkapjesplicht keert terug'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 'Coronapas wordt verplicht in sportscholen, mondkapjesplicht keert terug'

Er komen uitbreidingen aan wat betreft het coronatoegangsbewijs. Dat gaat het demissionaire kabinet morgen aankondigen, melden ingewijden aan NOS. Vanaf vrijdag wordt de coronapas verplicht in onder meer sportscholen, zwembaden, dierentuinen, pretparken en musea.

Mbo en hoger onderwijs

De NOS meldt ook dat het kabinet de coronapas nog verder wil uitbreiden op korte termijn. Zo is het idee om de coronapas ook in te voeren in het hoger onderwijs en het mbo. Omdat daar eerst een wetswijziging voor nodig is, kan dat echter niet direct. Dat betekent namelijk dat de Tweede Kamer moet instemmen.

Mondkapjesplicht terug

Iets wat zal terugkeren, is de mondkapjesplicht in publieke binnenruimtes en bij contactberoepen. Dit houdt in dat je weer een mondkapje moet dragen bij onder meer de kapper. Mogelijk worden mondkapjes ook weer verplicht in winkels, daar wordt nog over gesproken.

Thuiswerken

In september werd het thuiswerkadvies nog ingetrokken, maar ook die maatregel wordt nu aangescherpt. Zo wil het kabinet dat mensen zeker de helft van de tijd thuis gaan werken.

Ster advertentie
Ster advertentie