Up 2 Date

Kameroen verslaat Egypte en sleept Afrika Cup in de wacht

1. Newschevron right
  2. Kameroen verslaat Egypte en sleept Afrika Cup in de wacht

Kameroen heeft voor het eerst sinds 2002 de Africa Cup of Nations gewonnen. Het land won met 2-1 tegen Egypte. Het winnende doelpunt kwam in de 89ste minuut van Vincent Aboubakar. De invaller kwam pas in het begin van de tweede helft het veld op.

Egypte begon met een 0-1 voorsprong, dankzij een goal van Arsenal-speler Mohamed Elneny. In de tweede helft scoorde verdediger Nicolas N'Koulou het eerste doelpunt voor Kameroen met een steenharde kopbal. Het leek op een verlenging aan te komen, maar dankzij Aboubakar was er geen extra speeltijd nodig voor de beslissing.

Vijfde beker

Het is de vijfde keer dat Kameroen de Afrika Cup wint. In 2008 stond Kameroen ook in de finale tegen Egypte, maar toen ging Egypte er met 1-0 met de beker vandoor. Egypte is tot nu toe het succesvolste land in de Afrika Cup, met maar liefst zeven overwinningen.