Naar homepage
Up 2 Date

KNVB uit trots op Oranje in statement: "Ras, geloof, afkomst en seksuele geaardheid spelen geen rol"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. KNVB uit trots op Oranje in statement: "Ras, geloof, afkomst en seksuele geaardheid spelen geen rol"

De KNVB is trots op het voorbeeld dat het Nederlands Elftal, de OranjeLeeuwinnen en het Nederlands zaalvoetbalteam iedereen geeft, wat betreft hoe mensen met verschillende achtergronden prettig en succesvol kunnen samenwerken. Dat laat de organisatie weten in een open brief in het AD, via social media met een video en met de hashtag #onelove.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Trots

"Ons voetbal verbindt mensen, ook mensen die elkaar niet kennen, die elkaars taal niet spreken of elkaars cultuur niet kennen", staat er in de open brief. Nog voordat het EK, de Olympische Spelen en het EK Futsal start, wil de KNVB laten weten trots te zijn op alle teams. "Al tientallen jaren laten jullie zien hoe het moet. Dat ras, geloof, afkomst en seksuele geaardheid geen rol spelen."

De KNVB vindt dat het zo overal zou moeten zijn. "Niet alleen op het hoogste niveau, maar op elk niveau en op elk veld. En ook buiten het voetbal."

Ondertekend

De brief werd door verschillende BN'ers ondertekend, onder wie Soufiane Touzani, Najib Amhali, Jörgen Raymann, Ajouad El Miloudi en Rico Verhoeven. Ook alle Nederlandse profclubs, de sportpers en verschillende anti-racismestichtingen zetten hun handtekening eronder.

Ster advertentie
Ster advertentie