Up 2 Date

UFC-docu over Rico en Badr: 'Countdown to GLORY: Collision'

  1. Newschevron right
  2. UFC-docu over Rico en Badr: 'Countdown to GLORY: Collision'

Collision: ''elkaar raken met een krachtige impact; in gewelddadig contact komen''. Dat is precies wat er staat te gebeuren op 10 december. De twee grootste namen in de kickbokswereld komen tegenover elkaar te staan in de ring: Rico Verhoeven en Badr Hari. UFC maakte een documentaire waarin de twee vechters worden geïnterviewd door Todd Grisham.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Uitdagen

In de documentaire worden eerdere wedstrijden getoond van beide vechters, maar natuurlijk wordt er ook gesproken over het aankomende gevecht. De voorbereidingen zijn al een tijd in volle gang. En bij die voorbereidingen hoort ook een dosis grootse uitspraken waarin de twee legendarische vechters elkaar constant uitdagen.

Zevenvoudig wereldkampioen

Beide vechters zijn absoluut zeker van hun zaak. Rico Verhoeven is op dit moment zevenvoudig wereldkampioen. Hij beseft maar al te goed dat het voor Badr Hari best wel eens de laatste wedstrijd kan zijn, terwijl Rico nog veel wedstrijden in het vooruitzicht heeft.

''Als je de beste wilt zijn, moet je tegen de beste vechten. Ik focus op wat er moet gebeuren. Daarna? Op naar de volgende.''

Vijand

Badr Hari neemt de wedstrijd serieus, maar hij ziet het ook als een persoonlijk gevecht. Voor hem is het geen spel: elke tegenstander ziet hij als een vijand. Hij is keihard aan het trainen en misschien zelfs beter in vorm dan ooit te voren.

''Ik ga hem knock out slaan. Elke tegenstander is een vijand. Het is geen spel, het is overleven.''

Ster advertentie
Ster advertentie