Up 2 Date

Student stuurt al zijn 738 Facebookvrienden een bericht en krijgt verrassende reacties

  1. Newschevron right
  2. Student stuurt al zijn 738 Facebookvrienden een bericht en krijgt verrassende reacties

Van goede vrienden tot vage kennissen en van oude collega's tot ex-schoonfamilieleden, in de loop van de jaren groeien de meeste vriendenlijsten op Facebook uit tot een grote groep mensen die je eigenlijk nooit meer spreekt. Maar wat gebeurt er als je al je Facebookvrienden spontaan een bericht stuurt?

Onderzoek

Ook de 23-jarige student Gino Bronkhorst merkte dat hij het grootste gedeelte van zijn 738 Facebookvrienden eigenlijk vrijwel nooit sprak. Voor zijn afstudeerscriptie besloot hij te onderzoeken hoe iedereen zou reageren als hij iedereen gewoon een simpel berichtje zou sturen: "Hey, hoe gaat het met je?"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Awkward

Gino was in eerste instantie best zenuwachtig om iedereen spontaan een berichtje te sturen, omdat hij bang was voor de reacties. Toch stuurde hij alle 738 Facebookvrienden een bericht en dat was soms best awkward. Zo moest hij bijvoorbeeld ook zijn ex-schoonmoeder een berichtje sturen.

Gesprekken

Uiteindelijk kwamen er zowel leuke als hele ongemakkelijke gesprekken uit. Opvallend was dat de meeste mensen niet geloofden dat Gino oprecht interesse in hen had. De meesten dachten dat hij iets nodig had en daarom contact met hen zocht.

CATEGORIEËN

Gino sloot het onderzoek af door alle reacties in een categorie te plaatsen. Ruim één derde (32,2%) van al zijn Facebookvrienden negeerde het berichtje helemaal of reageerde super kortaf. Ruim de helft (56,8%) van Gino's vrienden reageerden 'normaal', zij antwoordden beleefd op alle vragen en namen de moeite om ook wat vragen terug te stellen.

Gelukkig waren er ook mensen die leuk reageerden, namelijk 11% van zijn vrienden. Zij toonden ook oprecht interesse in Gino en wilden snel weer eens afspreken.

Ster advertentie
Ster advertentie