Up 2 Date

Geen coronapas voor buitensport na kritiek Tweede Kamer

  1. Newschevron right
  2. Geen coronapas voor buitensport na kritiek Tweede Kamer

Buitensporters en toeschouwers hoeven toch geen coronatoegangsbewijs te laten zien vanaf aankomende zaterdag. Op dat plan van het demissionaire kabinet kwam onder meer veel kritiek vanuit de Tweede Kamer en de sportwereld.

Wens van de Kamer

Rutte wilde aan het begin van het debat nog vasthouden aan het oorspronkelijke plan, maar de Tweede Kamer vond de maatregel veel te ver gaan. Daarom besloot Rutte de Kamer uiteindelijk tegemoet te komen. "Daarmee komen we onder het OMT-advies, maar we zijn bereid aan de wens van de Kamer te voldoen", zei de demissionair premier.

'Onmogelijke situatie'

De KNVB is blij dat de Tweede Kamer en het kabinet hebben geluisterd naar de bezwaren van de amateursport. "Met deze uitkomst is voor bijna 3.000 voetbalverenigingen, 600.000 volwassen amateurvoetballers en duizenden vrijwilligers een werkelijk onmogelijke situatie voorkomen", laat de KNVB in een statement weten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wél verplicht voor binnensport

Het tonen van een QR-code gaat vanaf zaterdag nog altijd wel verplicht worden voor binnensporten. Ook als sporters of toeschouwers naar de kleedkamer, het toilet of de sportkantine willen, moeten zij een QR-code laten zien.

Ster advertentie
Ster advertentie