Up 2 Date

Twee inzittenden van spookrijdende auto waren bekend bij de politie

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Twee inzittenden van spookrijdende auto waren bekend bij de politie

Twee inzittenden van de spookrijdende auto die afgelopen zondagavond op de A16 bij Roosendaal een fataal ongeluk veroorzaakte, waren bekenden van de politie. Dat melden bronnen aan ANP.

Betrokken bij mishandelingen

De inzittenden, de 33-jarige bestuurder uit Tilburg en een 19-jarige bijrijder uit Drunen, zouden in het verleden betrokken zijn geweest bij mishandelingen. Ook zouden ze meermaals de Opiumwet hebben overtreden. Het is niet bekend of de derde inzittende, een zeventienjarige jongen uit Harreveld, een bekende was van de politie.

De drie mannen reden afgelopen zondagavond tegen het verkeer in op de A16 nabij Roosendaal. Mogelijk waren de spookrijders eerder die avond betrokken bij een schietpartij, waarbij een 19-jarige man uit Roosendaal gewond raakte. In het voertuig vond de politie een vuurwapen.

Drie doden en drie gewonden

Bij de aanrijding vielen in totaal drie doden en raakten drie andere verkeersdeelnemers gewond. Het gaat om een 54-jarige man uit Rotterdam, een 51-jarige moeder een haar 14-jarige dochter uit Antwerpen. De Rotterdammer overleed aan zijn verwondingen. Ook een hond die in de auto zat overleefde de aanrijding niet.

De 19-jarige bijrijder uit Drunen overleefde het verkeersongeval en wordt verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij.

Ster advertentie
Ster advertentie