Up 2 Date

Moeder Feis over laatste gesprek oudejaarsdag: "Hij was zo gelukkig en dat liet hij ook zien"

  1. Newschevron right
  2. Moeder Feis over laatste gesprek oudejaarsdag: "Hij was zo gelukkig en dat liet hij ook zien"

"Het is gewoon een nachtmerrie waar je wakker van moet worden," aldus de moeder van Feis en Bilal die haar ene zoon moest begraven, terwijl haar andere zoon in het ziekenhuis voor zijn leven vocht. Ze deed haar emotionele verhaal dinsdagavond in Opsporing Verzocht, waar ook informatie over de schutter, die nog steeds voortvluchtig is, werd gegeven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Niemand mag het overkomen. Iemand die bewust met een wapen uitgaat en gaat schieten op onschuldige mensen. Nee. Ik zit in een nachtmerrie, maar het mag ook echt, echt niemand overkomen."

Trots

Feis' moeder praat met trots over haar zoon: "Overal waar hij kwam liet hij een stuk van zichzelf achter, overal. Hij had een hele mooie baan en hij was bezig met zijn toekomst te bouwen en verder te komen dan waar hij is. En het mooie is dat hij dat ook adviseerde aan vrienden van: 'Joh probeer iets, bouw iets op. De straat helpt niet.'."

Laatste gesprek

2019 had dan ook het jaar van Feis moeten worden. Niet alleen was hij van plan nieuwe muziek uit te brengen, ook zou hij 2 januari gaan samenwonen met zijn vriendin in hun droomhuis. Zijn moeder vertelt erover: "Op oudejaarsdag heb ik ze nog met een videogesprek gesproken. Allebei. En mijn schoondochter. En hij had een lach op zijn gezicht. Dat was gewoon onvoorstelbaar. M'n kind straalde van geluk. Hij was zo gelukkig en dat liet hij ook zien."

Ruzie

Helaas belandden Feis en zijn broertje op nieuwjaarsnacht in een ruzie waar ze helemaal niks mee te maken hadden. Politieagent Angelique Chatta licht iets meer toe over de zaak. "We hebben uiteraard meteen daar met bezoekers gesproken. Uit de verklaringen blijkt dat er om niets en uit het niets is geschoten door de schutter. Volgens een aantal mensen is diezelfde dader eerder die avond binnen ook al boos geworden, omdat hij klein genoemd zou zijn. Daar zou ook een wapen bij zijn getrokken."

Schietpartij

Volgens Chatta heeft het restaurant vervolgens een groepje mensen uit de zaak gezet, waaronder de groep van Feis. Wat er verder op de stoep is gebeurd, waardoor er uiteindelijk is geschoten, is nog onduidelijk.

"De broer van Faisal is vanaf de zijkant in zijn buik geraakt, en Faisal zelf is nota bene in zijn rug is geraakt. Hij wilde dus wegkomen van die confrontatie."

Hoewel Feis' broer Bilal na een paar weken uit zijn coma is ontwaakt, gaat het nog steeds slecht met hem. De politie heeft hem nog niet kunnen spreken.

Gezocht

De politie heeft niet het idee dat ze iedereen hebben gesproken die mogelijk iets over de zaak kunnen vertellen. Ze zijn daarom dringend op zoek naar ooggetuigen van de schietpartij of de vluchtroute van de schutter. De politie omschrijft de schutter als een donkergetinte man tussen de 20 en 30 jaar oud met een fors postuur. Hij droog een rode sweater en had een baardje. De auto waarin hij samen met een bestuurder wegvluchtte, was een grijze Toyota Yaris.

Vriendin van Feis

Ook de vriendin van Feis roept ooggetuigen op om hun verhaal te doen aan de politie.

"Elk stukje informatie is gewoon van belang. Want ik dacht ook, samen met andere mensen, dat de politie al heel veel dingen wist, dus dat we dat niet per se hoefde te vertellen, maar dat is niet zo. Feis was heel trots als je iets goed deed of kon bereiken. Dus als je dan iemand zonder reden van het leven kan beroven en zijn broertje zo kan schieten dat hij er ook bijna niet meer was, dan is de straatcode al lang verbroken. Dan is juist nu de straatcode om zo iemand eigenlijk van de straat te halen, want die hoort daar niet."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie