Up 2 Date

Dit is de 22-jarige held die het jongetje van balkonrand redde

  1. Newschevron right
  2. Dit is de 22-jarige held die het jongetje van balkonrand redde

Een filmpje waarin een man als een soort Spiderman naar boven klimt om een jongetje te redden die aan de balkonrand hangt, is gisteren compleet viral gegaan. Nu is ook bekend wie die man precies is. De Franse krant Le Parisien sprak met hem.

Geen twijfel

De held blijkt een 22-jarige jongen uit Mali te zijn. Mamoudou Gassama kwam een halfjaar geleden naar Parijs om een toekomst op te bouwen, maar heeft momenteel geen verblijfsvergunning. In het interview vertelt hij over de reddingsactie.

"Ik was met mijn vriendin op weg om de Champions League-finale te gaan kijken, en toen zag ik ineens allemaal mensen schreeuwen. Dus ik stak de weg over en klom via een deur en de andere balkons omhoog."

Mamoudou dacht helemaal niet na over de risico's en zou het zo weer doen als het moest: "Ik deed het omdat het een kind is. Ik ben dol op kinderen."

Lof

De Malinees is inmiddels geroemd in Frankrijk. Zo heeft de Parijse burgemeester Anne Hidalgo hem al bedankt en mag hij maandagochtend op bezoek bij president Emmanuel Macron. Ook is er een petitie gestart om de man asiel te geven.

Ster advertentie
Ster advertentie