Up 2 Date

Één op de vier jongeren kiest reisbestemming voor de likes

foto: Instagram: Itine2013
  1. Newschevron right
  2. Één op de vier jongeren kiest reisbestemming voor de likes

Houd jij rekening met The Gram als je op vakantie gaat? Geen schaamte, je bent niet de enige... Uit een onderzoek van Expedia blijkt dat maar liefst één op de vier jongeren bij het kiezen van een bestemming al rekening houdt met de mogelijke foto's die ze op social media zouden kunnen plaatsen.

Jaloers maken

Eén op de zeven jongeren plaatst zelfs nepfoto's. Ze manipuleren foto's door andere toeristen te verwijderen of zichzelf voor een mooie plek te plaatsen. Uit de ondervraging blijkt ook dat één op de drie mensen vakantiefoto's puur deelt om anderen jaloers te maken.

Irritante foto's

Er werd ook onderzoek gedaan naar welke vakantiefoto's voor de grootste ergernis zorgen bij volgers. Hieruit kwam een top vijf van de meest irritante vakantiefoto's:

1. Foto's van eten


2. Hotdog-benen

3. Yogahoudingen

4. Springfoto's

5. Foto's van alcoholische drankjes

Cuba

Ook toeristische organisaties zien hoe belangrijk social media is. Zo is Cuba een steeds populairdere bestemming, omdat het volgens Instagrammers een locatie is waar heel erg positief op gereageerd wordt en voor veel likes zorgt.

Instabutler

Ook hotels houden rekening met de wens van mensen om mooie foto's te maken tijdens een reis. In de Malediven kun je zelfs een butler inhuren die je helpt om prachtige foto's te maken. Het hotel heeft een tocht uitgestippeld, waarbij je langs verschillende fotogenieke locaties gaat.

Ster advertentie
Ster advertentie