Up 2 Date

Bericht van vrouw die suïcidaal meisje van spoor af praatte gaat viral

  1. Newschevron right
  2. Bericht van vrouw die suïcidaal meisje van spoor af praatte gaat viral

Esther zat met haar kinderen in de auto, toen ze plotseling een meisje richting het treinspoor zag lopen. Ze parkeerde haar auto in de berm, zette haar alarmlichten aan, vergrendelde de auto en sprintte naar haar toe om haar tegen te houden. Dit heftige verhaal deelde ze vanmorgen op Facebook.

"Terwijl ik nog maar een kilometer van mijn werk verwijderd was, reed ik richting de spoorwegovergang. Ik zag jou lopen, het regende en je liep daar, alleen. Een naar voorgevoel bekroop me en ineens werd dit gevoel bevestigt. Je sloeg af, niet een weg in, maar het spoor op."

Stoppen

Toen Esther eenmaal in de buurt van het meisje kwam, begon ze meerdere keren te schreeuwen dat ze moest stoppen. "Ik heb naar je geschreeuwd, dat je moest stoppen, van het spoor moest komen, wat je mensen wel niet aan doet met deze actie en dat er zoveel goede hulp is tegenwoordig." Het meisje reageerde tot grote frustratie van Esther niet.

een Poging

Esther raakte overstuur en deed nog één poging. Ze schreeuwde dat ze zwanger was en twee kinderen in de auto had zitten en vroeg het meisje zichzelf en haar niks aan te doen. Dat werkte. "Je stopte en keek langzaam omhoog. De blik in jouw ogen op dat moment staat voor altijd in mijn geheugen gegrift. Ik zag complete verwarring en angst en waarschijnlijk niks van wie je eigenlijk bent." Het meisje stapte van het spoor af en ging op de grond zitten. "Je begon te schreeuwen dat je naar de hel ging, verdoemenis, God, verafschuwing. Ook zei je heel veel dingen waarvan ik niets kon verstaan."

Met rust laten

Maar ook op de grond naast het spoor was het meisje niet veilig, want er kon elk moment een trein aankomen. Esther smeekte haar nogmaals om van het spoor te gaan. "Ineens leek je er weer even te zijn. Je begon ineens op een vrij rustige manier te vertellen dat niemand jou kon helpen, je ouders verdoemden jou, ze verdoemden je vriend en alles wat jij deed. Wat heeft mijn leven dan nog voor zin?, is wat je me vroeg." Esther probeerde haar te overtuigen dat het nog wel zin had.

"Je stond op, keek me aan en vroeg me jou met rust te laten, geen politie te bellen en je liep van me weg. Ik keek je alsnog volledig buiten adem na en moest een overweging maken. Je liep weg van het spoor, dat was wat ik je had gevraagd en daarom respecteerde ik jouw vraag aan mij en ben ik je niet verder gevolgd."

Verdwenen

Hoe het is afgelopen met het meisje, weet Esther niet. De politie is ingeschakeld, maar zij konden haar niet meer vinden. Op Facebook laat Esther weten dat ze graag wil weten hoe het nu met het meisje gaat. Ze hoopt dat ze het bericht leest.

"Ik hoop meisje, dat je gewoon naar huis bent gegaan, lekker in je bed bent gaan liggen en hebt gedacht; “misschien had ze gelijk, misschien moet ik dit niet doen en moet ik hulp zoeken”."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

113

Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand anders? Check 113.nl of bel het telefoonnummer van 113 Zelfmoordpreventie: 0900-0113. Mensen met suïcidale gedachten en hun naasten kunnen hier 24/7 anoniem en gratis gebruik van maken.
Ster advertentie
Ster advertentie