Up 2 Date

Adam Saleh: "Uitzetting door Delta Airlines is geen prank"

  1. Newschevron right
  2. Adam Saleh: "Uitzetting door Delta Airlines is geen prank"

YouTuber Adam Saleh en goede vriend Slim zijn met stomheid geslagen. Gisteren deelde de vlogger een video op Facebook waarin te zien was dat ze, door het voeren van een Arabisch gesprek, uit het vliegtuig van Delta Airlines werden gezet. In een nieuwe vlog leggen de twee uit wat er precies aan voorafging en wat er daarna is gebeurd. In de video geven ze duidelijk aan dat het geen prank is.

mond vol tanden

Adam en Slim waren ready voor hun zes uur durende vlucht vanuit Engeland naar hun home town New York. Adam sprak heel kort even in het Arabisch met zijn moeder aan de telefoon. Daarna vervolgde hij zijn gesprek in z'n moedertaal met Slim.

"Toen begon het probleem. Een vrouw die een aantal rijen voor ons zat zei dat ze zich niet prettig voelde bij de taal die we spraken en verzocht ons om Engels te praten."

De medepassagier zei het tegen Slim, die zich natuurlijk ontzettend raar voelde bij zo'n opmerking.

"Ik wist niet wat ik moest zeggen en Adam kwam voor me op."

Er zat ook een Pakistaanse vrouw op de vlucht die het voor de jongens opnam en het erg stereotyperend noemde. Zij sprak namelijk gewoon Urdu en vond het raar dat de jongens geen Arabisch mochten spreken.

Kettingreactie

"Als reactie hierop stonden een andere man en vrouw op, die letterlijk zeiden dat we moesten opdonderen uit het vliegtuig. Dat zorgde voor een kettingreactie, waardoor meer mensen gingen schreeuwen dat we weg moesten. Er kwam al snel een stewardess bij die zei, als je je niet comfortabel voelt bij mensen die Arabisch spreken, dan verlaat jij het vliegtuig maar. Toen gingen nog meer mensen los in het vliegtuig."

Ook één van de piloten kwam erbij en zijn reactie was het tegenovergestelde van de stewardess.

"Hij wilde ons apart spreken en vroeg of we meteen onze bagage wilden meenemen. Op dat moment wisten we dat we eruit werden gegooid."

misdadigers?!

"Toen we het vliegtuig uit waren zeiden ze, maak je geen zorgen, we zorgen dat jullie op een andere vlucht kunnen. Maar wij hadden zoiets van, je schopt ons er zomaar uit en dan regel je een andere vlucht om ons zogenaamd een goed gevoel te geven? We hebben niet eens wat gedaan!"

Adam en Saleh werden als misdadigers door beveiligers begeleid naar de gate. Daar sprak een andere Delta-medewerker ze aan en adviseerde hen om hier een zaak van te maken. "Die persoon zei dat Delta Airlines zoiets ook al in het verleden heeft gedaan." Als klap op de vuurpijl, kwam de politie erbij.

"Die waren zelfs in shock en hebben geadviseerd om de video als bewijsmateriaal te houden."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie