Up 2 Date

Rellen en arrestaties in Parijs na verloren Champions League-finale

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Rellen en arrestaties in Parijs na verloren Champions League-finale

In Parijs zijn zondagavond heftige rellen ontstaan na de nederlaag van Paris-Saint Germain tegen Bayern München (1-0) in de Champions League-finale. Omstreeks 02.00 uur waren er volgens de Parijse politie inmiddels 148 arrestaties verricht. Ook werden er meer dan vierhonderd boetes uitgedeeld voor het negeren van de mondkapjesplicht.

Confrontatie bij stadion

Jongeren zochten na de wedstrijd de confrontatie op met de politie bij het stadion van PSG, Parc des Princes. Daar konden 5000 mensen de finale op grote schermen kijken. De politie moest traangas inzetten nadat het door de massa werd bekogeld met vuurwerk. Ook werden er flessen gegooid naar politievoertuigen en werden er vuilnisbakken en een auto in brand gestoken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Champs-Élysées

Er waren zo'n 3000 agenten ingezet om de orde in de stad te bewaren en om mensen op de coronaregels te wijzen. Op de Champs-Élysées, die afgesloten was voor verkeer, ging het er ook hard aan toe. Daar raakten tientallen teleurgestelde voetbalfans slaags met de oproerpolitie volgens lokale media. Ook het opvolgen van de regels voor sociale afstand ging op veel plekken mis. Zo viel de politie een bar binnen, omdat de regels niet werden nageleefd en niet iedereen een mondmasker droeg.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bayern München kampioen

Bayern München won voor de zesde keer in de clubhistorie de Champions League. De Duitsers wonnen de finale van de Parijzenaren met 1-0 door matchwinner en tevens ex-speler van PSG: Kingsley Coman.

Ster advertentie
Ster advertentie