Up 2 Date

Ontsnapte crimineel stuurt ansichtkaartje naar gevangenis in België

foto: Vtm nieuws
  1. Newschevron right
  2. Ontsnapte crimineel stuurt ansichtkaartje naar gevangenis in België

De Belgische crimineel Oualid Sekkaki wist vorige maand een gevangenis in België te ontsnappen. Dit niet alleen, hij besloot de gevangenisdirecteuren nog even verder te pesten door een visitekaartje naar ze op te sturen. Op het kaartje zou 'Groeten uit Thailand' staan.

Spoorloos

De 26-jarige Oualid ontsnapte samen met vijf anderen op 19 december uit de gevangenis in Turnhout. Drie van de vijf werden binnen enkele uren in Nijmegen gevonden en opgepakt. De vierde handlanger werd deze maand opgepakt. Oualid had meer geluk en is nog steeds spoorloos. Ze hoorden niks van hem totdat ze gisteren dus een bijzonder envelopje binnen kregen van de crimineel.

'GROETEN UIT THAILAND'

In de envelop van Oualid zat een kaartje en zijn gevangenisbadge. Op het poststuk zat een Thaise postzegel en op het kaartje zou 'Groeten uit Thailand' staan. Of Oualid ook daadwerkelijk in Thailand zit, wordt onderzocht door de politie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Marokko

Oualid en zijn medegevangenen ontsnapten door over een muur te klimmen, vervolgens kabels van 10.000 volt door te knippen en via touwen naar beneden te zakken. De crimineel zat vast omdat hij betrokken was bij een schietpartij in 2015 en omdat hij in het bezit was van drugs en wapens. Oualid zou misschien uitgeleverd worden aan Marokko. Dat is ook mogelijk de reden dat hij juist nu is ontsnapt.

Het zit in de familie

Oualid is de broer van de beruchte ontsnappingskoning Ashraf Sekkaki. De 36-jarige Ashraf ontsnapte in 2009 van dezelfde gevangenis door met een helikopter weg te komen. Hij vluchtte naar Marokko maar werd daar weer opgepakt. Hij moet zijn straf van twaalf jaar nu uitzitten in een zwaarbewaakte gevangenis.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie