Up 2 Date

Overleden fotojournalist wilde al stoppen met werk na eerdere ontvoering in Syrië

  1. Newschevron right
  2. Overleden fotojournalist wilde al stoppen met werk na eerdere ontvoering in Syrië

Fotojournalist Jeroen Oerlemans kwam zondag om in Libië. Hij werd in de stad Sirte doodgeschoten door een sluipschutter van IS. Morad & Shay spraken met NOS-verslaggever Peter ter Velde over de tragische dood van zijn goede vriend Jeroen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jeroen wilde stoppen

Jeroen Oerlemans eigenlijk al in 2012 wilde stoppen met dit werk, nadat hij bijna omkwam in Syrië: "Hij was ontvoerd, is toen gevlucht en neergeschoten," zei Peter ter Velde bij Morad & Shay. "Jeroen heeft toen geluk gehad dat er een dokter was in het kamp die hem kon helpen. Hij wilde daarna stoppen met dit werk. Hij vond het zijn leven niet waard."

Terug naar Syrië

Jeroen Oerlemans besloot jaren na de ontvoering om toch uiteindelijk een keer naar Sirte te gaan. Dat beviel heel goed en de tweede keer dat de fotojournalist de kans kreeg om naar Sirte te reizen, ging hij weer. Jeroen wist van het dreigende gevaar en had daarom een helm op en een kogelwerend-vest aan. Hij had beschermende kleding aan, maar werd precies op een plek geraakt waar hij geen bescherming aanhad.

Jeroen Oerlemans laat een vrouw en drie kinderen achter. Rust in vrede Jeroen...

Ster advertentie
Ster advertentie