Up 2 Date

Meisje (13) zwaar mishandeld op school: "film niet, maar help"

foto: ANP XTRA
  1. Newschevron right
  2. Meisje (13) zwaar mishandeld op school: "film niet, maar help"

Schokkende beelden uit België. Op een school in Antwerpen is namelijk een meisje door zo'n twintig medestudenten in elkaar geslagen. De laffe toetakeling werd gefilmd door andere studenten die eromheen stonden.

'ik kon me niet verweren'

Het dertienjarige meisje, Lindsai, werd in de buurt van het Stedelijk Lyceum in Merksem aangevallen. Op de beelden is te zien hoe ze omringd wordt door meerdere meisjes die haar vervolgens op de grond sleuren, schoppen en slaan. Lindsai vertelt in een interviewdat ze machteloos was. “Ik kon me niet verweren, ik kon niet rechtstaan".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Opgewacht

De vader van Linsai vertelt aan hlb.be dat er wel eens voorvallen waren geweest met de groep, alleen dat het nooit écht ernstig was. "Onze dochter is misschien zelf niet op haar mondje gevallen, maar dat geeft nog altijd niemand het recht om dergelijke feiten te plegen. Nu hebben ze haar vrijdagavond na het achtste lesuur gewoon opgewacht en aangevallen. Er zijn twee meisjes geïdentificeerd. De school is daarvan op de hoogte en we hebben een klacht ingediend bij de politie."

Gefilmd

Dat er vooral gefilmd werd en niet geholpen, vindt Lidsai zelf ook heel erg. Zo zegt ze in een interview dat je moet helpen en niet erbij staan en filmen. Uiteindelijk hielp een andere groep Lindsai en is toen de mishandeling pas gestopt.

moeder

De school heeft na het incident alleen de ouders van het meisje ingelicht en niet de politie of een ziekenhuis. De moeder van Lindsai denkt ze dat het erger had kunnen aflopen en verwijt het de school dan ook dat ze het niet harder hebben aangepakt of sneller hebben gereageerd. Er wordt nu door de politie onderzoek gedaan naar de mishandeling.

Ster advertentie
Ster advertentie