Up 2 Date

Vrouw wordt geforceerd eigen verkrachting te zien door Spaanse Big Brother

foto: El Confidencial
  1. Newschevron right
  2. Vrouw wordt geforceerd eigen verkrachting te zien door Spaanse Big Brother

Een vreselijk verhaal is opgedoken over een incident dat heeft plaatsgevonden in Gran Hermano, de Spaanse versie van Big Brother. Een kandidate is in het realityprogramma verkracht door een medekandidaat, terwijl de cameraploeg niks deed om het te stoppen. De verkrachting werd door Big Brother gefilmd en zij hebben later de vrouw met de beelden geconfronteerd. Dit, om ervoor te zorgen dat zij stil zou blijven zodat het programma niet in slecht licht zou komen te staan.

Gefilmd

De daad waardoor heel Spanje terecht op zijn kop staat, vond twee jaar geleden plaats tijdens het filmen van de live realityprogramma. Er vond op 4 november 2017 een feestje plaats waar het slachtoffer, Carlota Prado, aanwezig was met José María Lopez. Hij zou haar toen naar bed hebben gebracht en toen ze eindelijk sliep hebben verkracht. Alles is door de cameraploeg gefilmd ook al stemt de vrouw half bij bewust zijn meermaals tegen.

Confrontatie

Omdat het proces tegen de dader binnenkort begint is er nieuwe informatie vrijgekomen en zijn er nieuwe beelden opgedoken. Zo heeft de Spaanse krant El Confidencial een video vrijgelaten waarin is te zien dat Carlota door Gran Hermano geconfronteerd wordt met de beelden. Ze is alleen in de dagboekkamer en moet daar toekijken naar de opgenomen beelden van wat er met haar is gebeurd. De Big Brother-stem is de enige aanwezige en Carlota moet alleen zien om te gaan met haar paniekaanval.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Voor het welzijn van beiden"

Uit het filmpje wordt duidelijk dat het programma niet wil dat de informatie publiekelijk wordt. Ze vragen haar de verkrachting dan ook aan niemand te vertellen. “De organisatie heeft een beslissing genomen: dit blijft tussen José María en jou. Het kan zich niet verspreiden over het huis. Voor het welzijn van jullie beiden.”

weggestuurd

Na de nacht waarop Carlota werd misbruikt, heeft het programma op Twitter bekendgemaakt José naar huis te gaan sturen voor 'ontoelaatbaar gedrag'. Ook Carlota is naar huis gestuurd. Zij heeft later een klacht ingediend tegen José en binnenkort vindt het proces plaats.

Het proces

Dit jaar vindt het proces eindelijk plaats en het ziet er dan ook niet goed uit voor José María. Hij beweert nog steeds dat hij onschuldig is ook al spreken de beelden voor zich. De man zou ook tegenstrijdige verklaringen hebben afgelegd, wat zijn positie verzwakt.

Ster advertentie
Ster advertentie