Up 2 Date

Bill Cosby moet minimaal drie jaar de cel in

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Bill Cosby moet minimaal drie jaar de cel in

De rechter heeft bepaald dat Bill Cosby drie tot tien jaar de gevangenis in moet voor het drogeren en seksueel misbruiken van ex-basketbalster Andrea Constand. In april werd al bekend dat hij schuldig werd bevonden aan drogeren, penetratie zonder toestemming en penetratie tijdens bewusteloosheid. Toen gaven de advocaten van de Amerikaanse acteur/komiek al aan dat ze in hoger beroep zullen gaan.

Gewelddadig seksueel roofdier

De rechter classificeerde Bill Cosby na getuigenissen van verschillende deskundigen en slachtoffers als "gewelddadig seksueel roofdier". Dat betekent dat hij de rest van zijn leven psychische begeleiding moet volgen en zich regelmatig moet melden bij de politie. Cosby's naam komt op een lijst met zedendelinquenten en die wordt naar zijn buren, maar ook naar scholen en slachtoffers gestuurd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

SLECHT VOOR ZIJN GEZONDHEID

Advocaat Joseph Green noemde de straf te hoog. Volgens hem zou de gevangenisstraf slecht zijn voor de gezondheid van Bill Cosby vanwege zijn hoge leeftijd en slechte zicht.

JARENLANG GETOUWTREK

Andrea Constand is een van de tientallen vrouwen die de komiek beschuldigen van seksuele intimidatie en seksueel misbruik. Ze deed in 2005 al aangifte in Canada, maar het duurde tien jaar voordat Cosby werd opgepakt. De zaak kwam in 2017 al voor, maar toen werd de jury het niet eens over een oordeel.

Onschuldig?

Cosby legde deze keer geen verklaring af toen hij deze keer de kans kreeg en heeft altijd ontkend dat hij vrouwen heeft misbruikt. Zijn vrouw Camille Cosby gelooft in zijn onschuld, ondanks vier soortgelijke zaken die ook nog steeds tegen de Amerikaanse komiek lopen. Ze zijn al 55 jaar getrouwd.

Ster advertentie
Ster advertentie