Up 2 Date

Ruim 40.000 euro opgehaald voor uitvaart slachtoffers fataal auto-ongeluk Rotterdam

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ruim 40.000 euro opgehaald voor uitvaart slachtoffers fataal auto-ongeluk Rotterdam

Voor de drie slachtoffers van een fataal verkeersongeval in Rotterdam is meer dan 40.000 euro opgehaald middels een crowdfundingsactie. Het geld werd ingezameld om de uitvaart van het gezin te kunnen betalen.

Streefbedrag ruim overschreden

De inzamelingsactie werd gisteren gelanceerd door een familielid van de slachtoffers. Ze begon de actie samen met een vriendin nadat ze erachter kwam dat het gezin geen uitvaartverzekering had. Het doel was om 30.000 euro in te zamelen om het gezin "een waardige en mooie uitvaart" te regelen voor het gezin, aldus de initiatiefnemers. Dat streefbedrag is inmiddels ruim overschreden, aangezien er op moment van schrijven 40.490,00 euro is opgehaald.

Frontale botsing

Het dodelijke auto-ongeluk, waarbij twee auto's frontaal tegen elkaar botsten, vond maandagochtend rond 06.00 uur plaats op de Groene Kruisweg in Rotterdam-Zuid. De bestuurder die het ongeluk veroorzaakte zat in zijn eentje in de auto en liep verschillende verwondingen op tijdens het ongeval. In de andere auto zaten een 35-jarige vrouw, een 36-jarige man en hun 7-jarige dochter. Zij waren op slag dood.

Dronken achter het stuur

De politie vermoedde afgelopen maandag al dat de 28-jarige Hagenaar onder invloed reed. Vandaag heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt dat de man te hard reed, door rood reed en onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Dat meldt Rijnmond. De man moet in ieder geval nog twee weken in hechtenis blijven.

Ster advertentie
Ster advertentie