Up 2 Date

Afghaanse vrouwen mogen niet meer vliegen zonder mannelijk familielid

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Afghaanse vrouwen mogen niet meer vliegen zonder mannelijk familielid

Afghaanse vrouwen mogen niet meer alleen vliegen. De Taliban-regering heeft vliegtuigmaatschappijen in het land opgedragen om vrouwen niet te laten vliegen als ze niet worden begeleid door een mannelijk familielid.

Vrouwenrechten

De regel geldt voor binnen- en buitenlandse vluchten. Het is echter nog onduidelijk of de regel ook geldt voor buitenlandse vrouwen. Hoe dan ook worden vrouwen sinds de komst van de Taliban meerdere rechten ontnomen. Dat terwijl de Taliban een milder beleid hadden beloofd dan tijdens hun vorige regeerperiode.

Andere maatregelen

Afgelopen weekend werd al besloten dat vrouwen en mannen niet tegelijkertijd parken in de hoofdstad Kaboel mogen bezoeken. Op zondag, maandag en dinsdag zijn de parken uitsluitend toegankelijk voor vrouwen, de rest van de week voor mannen.

Vorige week werden door de Taliban ook de scholen voor Afghaanse meisjes gesloten. De scholen waren nog maar net open na een sluiting van zeven maanden, maar moesten alweer dicht totdat er een plan is dat "in overeenstemming is met de islamitische wet en de Afghaanse cultuur", aldus het lokale ministerie van onderwijs.

Ster advertentie
Ster advertentie