Up 2 Date

Huiseigenaar verhuurt alleen aan 'mensen van Nederlandse afkomst'

  1. Newschevron right
  2. Huiseigenaar verhuurt alleen aan 'mensen van Nederlandse afkomst'

Een Marokkaans echtpaar dat geïnteresseerd was in een huis, werd op een bizarre manier afgewezen. Ze ontvingen namelijk een mail van hun makelaar waarin staat dat de huiseigenaar alleen aan mensen met een Nederlandse afkomst wil verhuren. De mail werd gedeeld op Marokko.nl en zorgt natuurlijk voor veel ophef.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reactie makelaardij

NOS sprak de makelaardij over dit mailtje. Een medewerker van het bedrijf reageerde dat zij alleen maar de boodschap van de huiseigenaar hebben doorgeven: "Ik kan aan mensen natuurlijk wel een onzinverhaal vertellen, maar de eigenaar heeft dit expliciet verteld. Wij verzinnen dat niet zelf."

Foute formulering

Een andere werknemer zei dat hij zich schaamt voor deze fout en dat ze het anders hadden moeten formuleren. De eigenaar zou in het verleden slechte ervaringen hebben gehad met arbeidsmigranten uit het Oostblok.

"Ze wil liever een Nederlands gezin, in de ruimste zin van het woord. Dus ook Marokkaans-Nederlands, Nederlands-Marokkaans of hoe je het ook wil noemen."

Excuses

De makelaardij gaat excuses aanbieden en de woning, mits deze nog beschikbaar is, alsnog aan het woningzoekende echtpaar voorleggen: "En anders een andere woning, misschien met voorrang. Wij leggen voor, de eigenaar kiest."

Ster advertentie
Ster advertentie