Naar homepage
Up 2 Date

R. Kelly's ex doet boekje open over lichamelijk geweld door haar ex-man

foto: YouTube/The View
  1. Newschevron right
  2. R. Kelly's ex doet boekje open over lichamelijk geweld door haar ex-man

Andrea Kelly, de ex-vrouw van R. Kelly zwijgt niet langer over het vermeende geweld tegen haar door haar voormalige echtgenoot. De r&b-ster is de afgelopen jaren vaker beschuldigd van (seksueel) misbruik en dat is de reden dat Andrea, bijna tien jaar na hun scheiding, nu naar buiten komt met haar verhaal. "Het gaat nu om levens redden. Je kunt niet zwijgen als iemand anders hetzelfde als jij doormaakt."

Misbruik

Andrea is professioneel danseres en is getrouwd geweest met R. Kelly van 1996 tot 2009. Bij de Amerikaanse talkshow The View vertelde ze over een aantal incidenten tussen haar en haar ex.

"Een keer dacht ik dat ik zou doodgaan op de achterbank van een Hummer. Hij had zijn hele gewicht op mijn lichaam en trok mijn linkerarm naar achter. Met zijn voorarm leunde hij op mijn nek, waardoor ik heel moeilijk kon ademen. [...] Ik zei 'Robert, je gaat me vermoorden, haal je arm van me af'."

Aan het incident zegt Andrea PTSS (Post Traumatische Stress Syndroom) over te hebben gehouden. Over een ander geval zegt Andrea dat Robert haar benen en armen op haar rug had samengebonden. "Ik had al het gevoel dat hij mij zou aanvallen, omdat hij vóór een aanval anders uit zijn ogen begon te kijken en zijn houding veranderde." Andrea zegt dat ze kon ontsnappen, omdat hij na het vastbinden in slaap was gevallen.

Uitbarsting

Volgens R. Kelly's ex kon iets kleins haar voormalige man al laten exploderen. "Het kon iets zijn als dat de melk bij het ontbijt te koud of niet koud genoeg was. Of als ik volgens hem had moeten weten dat hij een kledingstuk van mij te bloot vond. Of als ik hem antwoordde op een toon die hem niet aanstond."

scheiding

Andrea besefte pas echt dat ze bij Kelly weg moest, toen ze op het punt stond van het balkon af te springen om van de situatie te ontsnappen.

"Ik had al één voet op de railing en de ander had ik tegen de muur. Ik keek naar beneden en God liet mij mezelf zien, daar beneden liggend in het bloed. En ik beeldde mij in dat ik de stemmen van mijn kinderen op de achtergrond hoorde, die huilend vroegen waarom ik was gesprongen. Dat was mijn donkerste moment. Want als je als moeder je kinderen moederloos wil achterlaten, dan ben je ver heen."

geloofwaardigheid

Andrea hoopt dat haar verhaal dat van de andere vermeende slachtoffers ondersteunt. "Ik wil geloofwaardigheid toevoegen aan het verhaal van die vrouwen. Vaak heb ik het idee dat er niet naar ze wordt geluisterd."

nogmaals slachtoffer

Nadat ze zelf met haar verhaal naar buiten kwam, werd ze echter 'ge-victim shamed' en werden haar kinderen bedreigd. Ondanks dat critici beweren dat het Andrea om geld gaat, ontkent ze dat ze rijker probeert te worden door haar verhaal te delen. Ook kloppen volgens haar de geruchten niet dat haar zwijgen in eerste instantie is afgekocht.

Ster advertentie
Ster advertentie