Up 2 Date

Facebook, Spotify en andere techbedrijven vallen rechts-extremisten aan

  1. Newschevron right
  2. Facebook, Spotify en andere techbedrijven vallen rechts-extremisten aan

Na de terreuraanslag en protesten in Charlottesville afgelopen weekend, hebben heel veel mensen zich tegen de rechtsextremisten en neonazi's gekeerd, waaronder veel techbedrijven.

geen facebook

Zo hebben Facebook en Instagram het account van één van de aanwezige rechtsextremisten in Charlottesville verwijderd, waaronder die van Christopher Cantwell. Hij claimt dat zijn PayPal-account ook is afgesloten. Hij is te zien in een korte documentaire van VICE over de protesten in Charlottesville.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

spotify

Ook Spotify heeft aangegeven dat er verschillende 'haatbands' offline zijn gehaald, nadat Digital Music News aan lijst plaatste met witte nationalistische haatbands.

The Daily stormer

De extreemrechtse nieuwssite The Daily Stormer kan ook niet meer live, nadat verschillende webdiensten en providers zijn gestopt met hun diensten voor de haatvolle website. Hierdoor kan de site niet bestaan. Ook hun Twitter-account is verwijderd, maar even later werd er alweer een nieuw account aangemaakt met de tekst "Guess who is back." Twitter verwijderde daarop ook dit account weer.

assholes

Ook Cloudfare heeft hun handen getrokken van de website. Het bedrijf, dat websites beschermt tegen DDoS-aanvallen, kijkt normaal gesproken niet naar welke sites zij beschermen. Maar de topman van Cloudfare schrijft in een mail naar zijn personeel:

"De mensen achter de site zijn assholes en ik had er genoeg van," meldt de NOS.

Foto: Pexels

Ster advertentie
Ster advertentie