Up 2 Date

Nieuwe verkleurende tattoo-inkt kan leven diabetici redden

  1. Newschevron right
  2. Nieuwe verkleurende tattoo-inkt kan leven diabetici redden

Een nieuw soort tattoo-inkt kan het suikergehalte van mensen met diabetes real time bijhouden. De kleur van de inkt verandert zodra het glucosegehalte in het bloed van patiënten stijgt of daalt. Amerikaanse wetenschappers zetten daarmee een grote stap richting een nieuw soort gezondheidszorg.

Suiker

Mensen met diabetes moeten de hoeveelheid suiker in hun bloed goed bijhouden, omdat hun lichaam dat niet vanzelf doet. Een te laag of te hoog suikergehalte kan ernstige lichamelijke gevolgen hebben. Meestal houden ze dit in de gaten met een apparaatje, maar met zo'n speciale tattoo werkt je huid als een interactief scherm en merk je live als er in je bloed iets gebeurt.

Hoe werkt het?

De verkleurende inkt verandert van blauw naar bruin als het suikerlevel te hoog wordt en van bruin naar blauw als het daalt tot onder het normale niveau.

Gezondheidszorg

Het is niet de eerste keer dat wetenschappers van de Amerikaanse universiteit MIT experimenteren met lichaamsinkt. Eerder ontwikkelden ze inkt dat zout- en zuurgraadlevels kan bijhouden in je lichaam of op je huid. Door hun proeven zijn onderzoeken zonder naalden in de toekomst misschien wel mogelijk.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie