Up 2 Date

Schietpartij in Ahoy bij I Love Urban-feest leidt tot meerdere arrestaties

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Schietpartij in Ahoy bij I Love Urban-feest leidt tot meerdere arrestaties

Vannacht heeft er een schietpartij plaatsgevonden tijdens het I Love Urban-feest in het Rotterdamse Ahoy. De politie heeft twee Rotterdammers van 20 en 31 jaar in verband met het incident heeft aangehouden.

GEEN DODEN

Richting het einde van het feest ontstond er een ruzie die resulteerde in een schietpartij. Het slachtoffer werd geraakt en is direct naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij geholpen kon worden. Het slachtoffer is gelukkig nog aanspreekbaar. Een schietpartij is altijd erg, maar evenementenlocatie Ahoy is geschrokken: hoe is een vuurwapen naar binnen gesmokkeld?

ONDERZOEK

De politie is bezig met een onderzoek. Het onderzoek van de politie omvat het bekijken van camerabeelden en het verzamelen van getuigenverklaringen. Bezoekers werden bij binnenkomst streng gefouilleerd, wat nog meer onduidelijkheid oproept over hoe het wapen Ahoy binnen kon komen. Naast de arrestaties met betrekking tot de schietpartij, werden er nog twee mannen aangehouden. Een van hen viel een agent aan en moest getaserd worden. De ander werd gearresteerd voor belediging.

ONBEGRIP VANUIT AHOY

Rotterdam Ahoy heeft aangekondigd een extra onderzoek in te stellen naar de beveiligingsprotocollen. Een woordvoerder van Ahoy benadrukte geschrokken te zijn. "Onze zorg gaat allereerst uit naar slachtoffers en eventueel betrokken medewerkers. En wij zullen, in samenwerking met de organisator, gaan uitzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren," verklaarde de woordvoerder. Ondanks het incident, zullen geplande evenementen op zondag doorgaan, met verhoogde aandacht voor veiligheid.

Reactie van Jandino

Jandino, ambassadeur en gastheer van het feest, laat via Instagram weten ontdaan te zijn door het incident. "Ik doe zo mijn best, ik werk zo freaking hard, met maar een doel: mensen een fijne tijd geven en liefde en positiviteit verspreiden. Het is diep triest dat ik wakker moet worden na zo'n goeie week en moet lezen dat de actie van één gek het werk van honderden collega's en vrijwilligers en het plezier van duizenden mensen in zo'n kwaad daglicht kan stellen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie