Up 2 Date

Meer dan 30 doden bij aanslag moskee in Pakistan

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Meer dan 30 doden bij aanslag moskee in Pakistan

In de Pakistaanse stad Peshawar zijn er meer dan dertig mensen om het leven gekomen door een aanslag op een moskee. Peshawar is de hoofdstad van Pakistan en ligt in het grensgebied met Afghanistan. De autoriteiten verwachten dat het aantal slachtoffers nog verder zal oplopen, meldt de NOS.

Bom

Het geweld begon buiten de moskee, toen twee gewapende mannen in een vuurgevecht belandden met de politie. Daarbij kwam een politieagent om het leven. Ook een van de mannen overleefde de confrontatie niet. De andere man zou vervolgens de sjiitische moskee in zijn gerend en zou een bom hebben laten ontploffen.

Op het moment van de ontploffing waren er ongeveer 150 mensen in de moskee aanwezig voor het vrijdaggebed. Tientallen mensen zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht. De meesten van hen hebben ernstige verwondingen opgelopen en verkeren in levensbedreigende toestand.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verantwoordelijk

Het is nog niet duidelijk welke groepering verantwoordelijk is voor de aanslag. Voorheen werden dergelijke aanslagen op sjiitische doelwitten in de regio opgeëist door de Islamitische Staat of een Pakistaanse tak van de Taliban.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie