Up 2 Date

Kezban (21) verkeert in kritieke toestand na schot door hoofd: "Ze vecht voor haar leven"

foto: Kezban (midden) met zus Zeynep (links) en moeder Miranda. Foto: Zeynep Avci
  1. Newschevron right
  2. Kezban (21) verkeert in kritieke toestand na schot door hoofd: "Ze vecht voor haar leven"

De 21-jarige Kezban Avci uit Middelburg werd vorige week woensdag door haar hoofd geschoten en vecht nu voor haar leven in het Erasmusziekenhuis in Rotterdam. Voor de gruwelijke daad werd een 26-jarige man opgepakt, vermoedelijk gaat het om de vriend van Kezban.

Coma

Zus Zeynep en moeder Miranda blijven zoveel mogelijk in de buurt van Kezban die in kritieke toestand op de intensive care ligt. Zo verblijven zij in een logeerhuis van het Erasmus. "Kezban ligt aan apparaten met allerlei slangen en buizen; ze ligt aan de beademing en krijgt sondevoeding", laat Zeynep weten tegenover het AD. "Wanneer en óf ze uit haar coma raakt, weten we niet."

Inzamelingsactie

Kezban woonde op zichzelf en werkte in de zorg. Ook zou zij volgende week aan een nieuwe opleiding beginnen. Die droom werd verwoest na de tragische gebeurtenis waarbij Kezban door het hoofd werd geschoten. Zeynep is inmiddels een inzamelingsactie gestart omdat ze bang is dat haar zus haar lopende rekeningen niet kan betalen. "Ze had een 9-urencontract dus nu komt ze in financiële problemen, want hoe moet ze haar huis en al haar rekeningen betalen als ze in coma ligt?", schrijft Zeynep.

Foto: Zeynep Avci

Verdachte

Vorige week liet de politie weten dat er een 26-jarige man is aangehouden. Het gaat waarschijnlijk om de vriend van Kezban. Zeynep en Miranda zouden niets van de relatie afweten. Miranda heeft inmiddels een oproep geplaatst op haar Facebookpagina. Daarin vraagt ze om zoveel mogelijk informatie over de dader door te geven aan de politie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie