Up 2 Date

Duizenden Israëlische demonstranten de straat op voor het aftreden van Netanyahu

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Duizenden Israëlische demonstranten de straat op voor het aftreden van Netanyahu

Door heel Israël gaan duizenden demonstranten de straat op, eisend dat premier Benjamin Netanyahu aftreedt. Ze zijn het niet eens met hoe hij handelt.

GENOEG MOORDEN

De demonstranten, verspreid over steden als Tel Aviv, Jeruzalem en Haifa, vinden dat het te lang duurt om de gegijzelden terug te krijgen. Samen met de families van de gegijzelden riepen de demonstranten dat ze "niet zullen stoppen totdat ze allemaal thuis zijn", terwijl ze scandeerden: "Genoeg moorden, genoeg wanhoop, de gijzelaars zijn het belangrijkste." De politie heeft waterkannonnen ingezet en heeft 16 mensen gearresteerd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

ONBEGRIJPELIJKE AANPAK

Einav Zangauker, moeder van een gegijzelde die nog steeds in Gaza wordt vastgehouden, beschrijft Netanyahu’s aanpak van de situatie als 'onbegrijpelijk en crimineel'. Ze bekritiseert hem voor het verlaten van hun families en het niet sluiten van een deal voor de terugkeer van hun dierbaren, waardoor hij als de voornaamste hindernis voor een overeenkomst wordt gezien. Een voormalige leider van de inlichtingendienst uitte ook kritiek op Netanyahu’s weigering om een kleine, maar cruciale kloof in de gesprekken met Hamas te dichten, wat twijfels oproept over zijn geschiktheid voor de functie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

WAPENSTILSTAND EN HERNIA

Deze protesten gebeuren terwijl er wordt gezegd dat Israël en Hamas weer gaan praten in Caïro over een wapenstilstand. Dit nieuws geeft de demonstranten een beetje hoop. Net op het moment dat deze protesten het nieuws halen, laat Netanyahu's kantoor weten dat hij een operatie moet ondergaan voor een hernia. Tijdelijk neemt Yariv Levin, de vicepremier en minister van Justitie, zijn taken over.

Ster advertentie
Ster advertentie