Up 2 Date

Zo is het nu met de held (15) die kogels voor klasgenoten opving bij schietpartij op school

  1. Newschevron right
  2. Zo is het nu met de held (15) die kogels voor klasgenoten opving bij schietpartij op school

Anthony Borges beschermde begin dit jaar zijn klasgenoten door zijn lichaam als schild te gebruiken bij een schietpartij op een middelbare school in Florida. De 15-jarige jongen ving in totaal vijf kogels op en daardoor belandde hij met veel verwondingen in het ziekenhuis. Dankzij een inzamelingsactie werd er bijna een miljoen dollar opgehaald om zijn zorgkosten te kunnen betalen. Inmiddels zijn we acht maanden verder en heeft Anthony al flinke stappen in zijn revalidatieproces gemaakt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Schietpartij

Bij de schietpartij op de Marjory Stoneman Douglas High School vielen zeker zeventien doden. De schutter werd direct na de schietpartij gearresteerd. Het ging om een 19-jarige die van de middelbare school gestuurd was. Anthony Borges schuilde samen met zijn twintig klasgenoten in een klaslokaal toen de schutter door school liep en op willekeurige mensen schoot. Net op het moment dat hij de deur op slot wilde zetten, werd er op hem geschoten. Maar Anthony wilde ervoor zorgen dat zijn klasgenoten niet gewond zouden raken.

'geen held'

In een interview met New York Magazine vertelt Borges dat de schietpartij nog steeds invloed op zijn leven heeft. "Ik praat er met niemand over want ik raak er van streek van. Ik deed wat ik moest doen, daarom vind ik het niet leuk om een ​​held genoemd te worden. Ik wil dat mensen zich herinneren wat er gebeurde als een wonder, van God." Desondanks behoudt Anthony zijn vreugde en hij bedankt hij zijn therapeuten in het Joe DiMaggio Children's Hospital en iedereen die heeft gedoneerd om zijn zaak te helpen via een Gofundme-pagina.

revalidatie

Anthony's vader, Royer, is elke stap van de weg bij zijn zoon. Samen doen ze dagelijks 60 minuten oefeningen, wat helpt met revalideren. De jongen ving in totaal vijf kogels op die belandden in zijn benen, rug en arm. Hij heeft daaraan een metalen staaf in het bot van zijn linkerdij en een metalen stuk in zijn rechterbeen overgehouden. Ook is Anthony een deel van zijn long kwijt, is hij twintig kilo afgevallen en heeft hij nog steeds geen gevoel in zijn linkervoet.

VOETBALCARRIÈRE

Voor de schietpartij op zijn school, droomde Anthony van een carrière als professioneel voetballer. Hij zou afgelopen november eigenlijk naar Spanje gaan om aan zijn droom te werken, maar door de aanslag was dat niet meer mogelijk en daar baalt hij natuurlijk erg van. Toch blijft de jongen positief en belooft hij zichzelf en anderen dat hij het zal maken als profvoetballer.

Ster advertentie
Ster advertentie