Up 2 Date

Amerikaanse vrouw (20) krijgt gevangenisstraf voor aansporen zelfmoord vriend

  1. Newschevron right
  2. Amerikaanse vrouw (20) krijgt gevangenisstraf voor aansporen zelfmoord vriend

Een 20-jarige Amerikaanse vrouw is gisteren veroordeeld tot een straf van 2,5 jaar voor doodslag vanwege het aansporen van haar vriend om zelfmoord te plegen. De rechter vindt dat Michelle Carter hulp had moeten inschakelen, in plaats van haar vriend aan te moedigen om uit het leven te stappen.

Schuldig

In 2015 werd de Amerikaande vrouw al schuldig bevonden, maar kwam toen op borgtocht vrij. Ze ging toen in hoger beroep. Vorige maand werd ze in hoger beroep door de rechtbank Massachussets schuldig bevonden voor doodslag. Gisteren kreeg ze te horen dat ze een straf van 2,5 jaar krijgt, waarvan 15 maanden in de cel en een periode van proeftijd onder toezicht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

zelfmoord

Michelle Carter was 17 toen zij haar 18-jarige vriend Conrad Roy met tientallen sms'jes overhaalde om zelfmoord te plegen. Roy dacht er al langer aan om zelfmoord te plegen vanwege de scheiding van zijn ouders. Uiteindelijk stierf hij in juli 2014 nadat hij zichzelf op een verlaten parkeerplaats in zijn auto had vergiftigd met koolmonoxide.

SMS'JES

Zelfs toen Roy uit angst uit de vrachtwagen stapte, bleef de vrouw hem sms'en dat hij terug in moest stappen.

R: "Ik wil het wel, maar ik word gek als ik aan mijn familie denk."

C: "Conrad. Ik heb toch al gezegd dat ik voor hen zorg. Iedereen zal voor hen zorgen om zeker te zijn dat ze niet alleen zijn en ze zullen hen erdoor heen helpen. We hebben het hier al over gehad. Zij zullen het accepteren. Mensen die zelfmoord plegen denken niet zoveel na, die doen het gewoon."

R: "Ik weet het niet, ik ben aan het stressen."

C: "Het komt goed. Je moet het gewoon doen en niet teveel nadenken."

R: "Oké, ik kan dit."

C: "Ja, je kan het. Ik geloof in je. Heb je alle berichten verwijderd?"

Media

De zaak krijgt veel media-aandacht. Want kun je veroordeeld worden voor iemands zelfmoord? Carters advocaten vinden dat de berichten onder de vrijheid van meningsuiting vallen. Carter was zelf aan het herstellen van een zware depressie. De psychiater die de vrouw bijstond tijdens de rechtszaak zegt dat ze de illusie had dat alleen zij haar vriend naar de hemel kon brengen. De rechter vindt echter dat Carter had moeten ingrijpen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

113

Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand anders? Check 113.nl of bel het telefoonnummer van 113 Zelfmoordpreventie: 0900-0113. Mensen met suïcidale gedachten en hun naasten kunnen hier 24/7 anoniem en gratis gebruik van maken.
Ster advertentie
Ster advertentie