Up 2 Date

Rookruimtes in de horeca zijn per direct verboden

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Rookruimtes in de horeca zijn per direct verboden

Rookruimtes in discotheken, clubs, bars, restaurants en hotels zijn niet langer toegestaan. Dat heeft de Hoge Raad vandaag besloten. Daarmee geldt er dus per direct een rookverbod in de horeca. Het zal nog wel even duren voordat het verbod echt gecontroleerd en gehandhaafd wordt, aldus staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Paul Blokhuis.

Horeca

Misschien slecht nieuws voor rokers, maar de beslissing is ook een klap voor horeca-ondernemers, aldus Koninklijke Horeca Nederland. Zij hebben de afgelopen jaren namelijk flink geïnvesteerd in rookruimtes. Uit onderzoek van KHN blijkt dat er zo'n 7000 rookruimtes zijn in Nederland. De organisatie ziet nu graag dat het verbod ook ingaat bij alle openbare gebouwen, zoals bedrijven en overheidsgebouwen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vereniging van niet-rokers

Sinds het rookverbod op 1 juli 2008 inging, waren rookruimtes de enige plek waar rokers in de horeca nog een sigaretje mochten opsteken. De vereniging van Nederlandse niet-rokers (Clean Air Nederland) zagen deze graag verdwijnen en spande een proces aan. Eerst zouden ze vanaf juli 2022 verbannen worden, maar dat vond CAN te lang duren omdat de ruimtes in strijd zouden zijn met een overeenkomst van de Wereldgezondheidsorganisatie voor de bestrijding van tabaksgebruik.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie