Up 2 Date

ABOUT LAST NIGHT: Assad en Messi vermoedelijk betrokken bij groots belastingschandaal #PanamaPapers

  1. Newschevron right
  2. ABOUT LAST NIGHT: Assad en Messi vermoedelijk betrokken bij groots belastingschandaal #PanamaPapers

Wat heb jij vannacht allemaal gemist? FunX vat de 3 opvallendste gebeurtenissen voor je samen.

1. Panama Papers houdt de wereld in z'n greep

Een gigantische lek, genoemd de Panama Papers of Leaks laat zien hoe de rijkste en machtigste mensen van de wereld belasting ontduiken. De bewijzen zijn verzameld door internationale media en zijn afgetroggeld van advocatenkantoor Mossack Fonseca uit Panama. Een bedrijf dat bankzaken regelen van grote klanten over de hele wereld. Namen als Putin, Messi, Assad (Syrische president) en Gaddafi (voormalig leider Libië) worden genoemd in de gelekte documenten. De belastingdienst onderzoekt de beschuldingen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

2. Justin Bieber grote winnaar bij iHeartRadio Music Awards

Gisteravond vonden de Amerikaanse iHeartRadio Music Award 2016 plaats. Justin Bieber opende de show met een akoestische 'Love yourself' en een versnelde versie van 'Company'. De inmiddels niet zo tieneridool zelf won in vier van de vijf categorieën waarin hij was genomineerd en zelfs zijn Beliebers hebben de award voor beste fanclub ontvangen. Supporters van One Direction, 5 Seasons of Summer en Fifth Harmony waren alleen een stuk minder blij met dit laatste. Zij startten de #iFakeAwards uit woede. Na het openingsoptreden van JB volgden spetterende performances van onder andere Jason Derulo, Iggy Azalea, Zayn en Fetty Wap.

Bekijk hieronder het volledige optreden van Justin, compleet met nieuwe dreadlocks look.

3. Hoofddorp bouwde peperduur honkbalstadion voor niets

Hoofddorp bouwde voor 12,3 miljoen euro een honkbalstadion, dat twee jaar later nog steeds niet is gebruikt, dat meldt de Volkskrant uit eigen onderzoek. De Amerikaanse honkbalorganisatie MLB heeft dat de gemeente Haarlemmermeer ook nooit beloofd, maar om een wit voetje te halen, besloot de stad alvast een immens stadion neer te zetten dat aan alle Amerikaanse eisen voldoet.

Ster advertentie
Ster advertentie