Up 2 Date

NS hervat treinverkeer na landelijke storing

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. NS hervat treinverkeer na landelijke storing

De NS laat in een verklaring op de website weten het treinverkeer weer te hebben hervat na de landelijke storing van gisteren. Het kan zijn dat reizigers vandaag nog wel tegen kleine vertragingen aanlopen.

Storing

De NS kreeg op zondagmiddag te maken met een storing in het planningssysteem, waardoor het treinverkeer plat kwam te liggen. Treinen van internationale vervoerders en regionale treinen reden wel gewoon volgens dienstregeling. De storing werd uiteindelijk gisterenavond opgelost, maar het lukte door de grootte van de impact niet direct om het treinverkeer weer op te starten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Opgelost

"Door de storing stonden veel treinen gister op een verkeerde plek. Daarom zijn onze collega's vannacht druk bezig geweest om de treinen zoveel mogelijk weer naar de juiste plek te brengen. Hierdoor konden we vanochtend de dienstregeling goed opstarten", valt er te lezen op de website van de NS. "De storing is inmiddels opgelost. In de nacht konden de eerste treinen rijden tussen Utrecht en Rotterdam en tussen Amsterdam en Schiphol."

Onderzoek

De dienstregelaar spreekt verder uit onderzoek te doen naar de oorzaak van de storing. "We realiseren ons goed dat we gister een enorm beroep hebben gedaan op het begrip en de zelfredzaamheid van de reiziger. Dat is niet wat onze reizigers van ons mogen verwachten en van ons gewend zijn. We gaan grondig onderzoek doen naar de oorzaak en hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen."

Ster advertentie
Ster advertentie