Up 2 Date

Amsterdamse pieten krijgen bij de sinterklaasintocht een heel nieuw uiterlijk

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Amsterdamse pieten krijgen bij de sinterklaasintocht een heel nieuw uiterlijk

Elk jaar voor Sinterklaas begint de zwartepietendiscussie weer. Om een einde te maken aan de eindeloze discussie heeft Amsterdam bekendgemaakt dat de pieten tijdens hun sinterklaasintocht een hele nieuwe look krijgen. Ze gaan er meer uitzien als Spaanse edellieden uit de zestiende eeuw. De traditionele piet is volgens hen voorbij en met de nieuwe piet wil Amsterdam een sinterklaasfeest dat voor iedereen acceptabel is.

uiterlijk

Maar hoe moeten de pieten er dan uitzien? In Amsterdam zullen de nieuwe pieten er zo neutraal mogelijk uitzien. De gezichten van de pieterbazen zijn niet helemaal zwart, maar geschminkt met roetvegen. Om zoveel mogelijk op Spaanse edellieden te lijken, is het haar van de pieten halflang, donkerbruin en golvend. Ook op het gebied van kleding worden de pieten helemaal opnieuw gestyled. Ze zullen pakken met felle kleuren dragen, die speciaal voor hen zijn ontworpen.

soorten

Tijdens de Amsterdamse sinterklaasintocht zullen er verschillende soorten pieten te zien zijn. Natuurlijk blijft de schoorsteenpiet van de partij. Daarnaast zijn er dj-pieten, paardenpieten, postpieten en commandantenpieten.

Ster advertentie
Ster advertentie