Up 2 Date

Ophef nadat 13-jarige Thaibokser overlijdt door knock-out

foto: Facebook
  1. Newschevron right
  2. Ophef nadat 13-jarige Thaibokser overlijdt door knock-out

De dood van een 13-jarige jongen die knock-out werd geslagen tijdens een Thaiboks-wedstrijd heeft tot veel ophef geleid. Veel mensen vinden het niet kunnen dat kinderen van deze leeftijd aan betaalde gevechten meedoen.

Populair

Thaiboksen - of Muay Thai zoals het ook genoemd wordt - is heel populair in Thailand. Duizenden jonge vechters en hun familie zien het als een manier om geld te verdienen. Zo ook Anucha Thasako. Hij had vanaf achtjarige leeftijd deelgenomen in 170 gevechten om geld te verdienen om zijn ouders te helpen.

Geen helmen

Op beelden van de fatale wedstrijd is te zien dat de jongen en zijn tegenstander geen beschermende helmen droegen. Anucha werd herhaaldelijk op zijn hoofd geslagen totdat hij uiteindelijk op de mat neerviel. De jonge vechter overleed twee dagen na de wedstrijd aan een hersenbloeding.

Ophef

Het incident heeft tot veel ophef geleid. Had de scheidsrechter niet eerder moeten ingrijpen? Horen kinderen niet op zijn minst helmen te dragen? En zou er überhaupt niet een verbod op dit soort 'kindergevechten' moeten komen?

Verdrietig

Anucha's tegenstander zegt erg verdrietig te zijn over wat er gebeurd is. Het was nooit zijn bedoeling om iemand van het leven te beroven. Hij is van plan zijn kleding te veilen om geld in te zamelen voor Anucha's familie.

Ster advertentie
Ster advertentie