Up 2 Date

Tot 12 maanden cel voor fatale pedojacht op 73-jarige Arnhemmer

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Tot 12 maanden cel voor fatale pedojacht op 73-jarige Arnhemmer

Twee tieners die vorig jaar oktober een 73-jarige Arnhemmer op dusdanige wijze hebben mishandeld dat hij daaraan overleed, zijn veroordeeld tot 12 maanden jeugddetentie, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Ook moeten ze duizenden euro's betalen aan de nabestaanden van het slachtoffer.

12 maanden cel

Op 28 oktober vorig jaar werden vijf verdachten aangehouden vanwege een uit de hand gelopen pedojacht. De verdachten waren op dat moment tussen de 15 en 18 jaar oud. Het 73-jarige slachtoffer overleed uiteindelijk aan zijn verwondingen en de verdachten zijn vandaag veroordeeld door de rechtbank in Arnhem.

De enige meerderjarige verdachte, die achttien was ten tijde van het delict, heeft samen met een zeventienjarige de hoogste straf opgelegd gekregen. Ondanks de leeftijd van de oudste verdachte, heeft de rechtbank voor jeugddetentie gekozen. Dit omdat hij het delict samen met een groep minderjarigen heeft gepleegd en zelf nog maar net achttien jaar oud was. De andere verdachten kregen allemaal een voorwaardelijke celstraf. De vijf tieners moeten de nabestaanden van het slachtoffer ook nog een schadevergoeding van ruim 60.000 euro betalen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eigen rechter

De groep verdachten gingen vaker op een zogenoemde pedojacht. Ze lokten mannen in de val die uit waren op seks met een minderjarige en filmden vervolgens de gewelddadige confrontatie. Volgens de rechter hielden alle daders rekening met geweld en lieten ze in berichten naar elkaar weten trots te zijn op hun acties. Daarnaast vindt de rechtbank het een kwalijke zaak om voor eigen rechter te spelen. Zo zorgt de groep juist voor onrust en onveiligheid in de samenleving, volgens de rechtbank.

Ster advertentie
Ster advertentie