Up 2 Date

Zware tropische storm veroorzaakt veel doden op Filipijnen

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Zware tropische storm veroorzaakt veel doden op Filipijnen

Het zuiden van de Filipijnen is getroffen door een verschrikkelijke natuurramp. Na de tropische storm Kai-tak kreeg het land opnieuw te maken met zwaar natuurgeweld. De tropische storm Tembin trok over de eilanden en veroorzaakte hevige modderstromen en overstromingen.

doden

Alle slachtoffers vielen op het zuidelijke eiland Mindanao. Volgens ooggetuigen zijn daar hele dorpen bedolven onder de modder. Het totaal aantal doden is inmiddels al opgelopen naar 130, maar waarschijnlijk wordt dit aantal nog veel hoger. Veel plaatsen zijn namelijk onbereikbaar door de natuurramp en mogelijk liggen er nog veel meer doden onder de modder en het puin.

hulp

Het Rode Kruis probeert zoveel mogelijk mensen te evacueren. Ze deelt daarnaast ook maaltijden, slaapmatjes en dekens uit. De Filipinos waren al ingelicht dat er een zware tropische storm over zou trekken en veel inwoners hadden zich daarom goed voorbereid. Toch is het aantal doden erg hoog. NOS-correspondent Michel Maas legt uit: "Het water en de modder kwamen zo snel aanrazen dat veel mensen toch verrast werden door de overstromingen. Daardoor zijn er veel slachtoffers gevallen en dat gaat eigenlijk elke keer zo".

Ster advertentie
Ster advertentie