Up 2 Date

Meest gezochte crimineel Ridouan T. opgepakt in Dubai

foto: Politie.nl
  1. Newschevron right
  2. Meest gezochte crimineel Ridouan T. opgepakt in Dubai

De voortvluchtige crimineel Ridouan T. (41) is opgepakt in een woning in Dubai. De gevaarlijke man die verdacht wordt van betrokkenheid bij meerdere moorden, is volgens de Nederlandse politie opgepakt na een intensieve samenwerking met de politie van Dubai. Voor informatie tot de aanhouding van Ridouan T. zou leiden, was vorig jaar een beloning van 100.000 euro uitgeloofd.

Uitlevering

Ridouan T. is de meest gezochte crimineel van Nederland. Hij stond niet alleen op de nationale opsporingslijsten, maar werd ook internationaal gezocht. Het Landelijk Parket heeft gevraagd om zijn uitlevering, maar het is nog niet bekend wanneer T. naar Nederland komt. Volgens het Openbaar Ministerie kan dat enige tijd in beslag nemen.

Bedreiging voor de rechtsstaat

De hulp van de politie van Dubai was essentieel volgens korpschef Erik Akerboom: “Ik spreek enorm veel waardering uit voor de professionele werkwijze van onze collega’s en die in Dubai”, zegt hij. “De arrestatie van T. is voor Nederland van groot belang. Met hun criminele activiteiten vormen T. en zijn handlangers een bedreiging voor de rechtsstaat. Het is er ons als politie alles aan gelegen de rechtsstaat te beschermen en bedreigingen weg te nemen.”

Dag en nacht

Een team van honderd rechercheurs en specialisten van de Landelijke Eenheid van de politie jaagde dag en nacht naar de voortvluchtige verdachte. “In de wereld van vandaag is het opbouwen van een strategische samenwerking belangrijker dan ooit en juist door internationaal nauw met elkaar samen te werken is het mogelijk om effectief en slagvaardig op te treden. De aanhouding van Ridouan T. is hier een goed voorbeeld van.” zegt Jannine van den Berg, politiechef van de Landelijke Eenheid.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

TENTAKELS

In Start sprak Fernando met misdaadjournalist Paul Vugts. Hij legt uit dat de arrestatie een stap in de goede richting is, maar dat er nog steeds veel moet gebeuren. Zo loopt de rechterhand van Ridouan T., Saïd Razzouki, nog steeds vrij rond. Er staat voor hem nog steeds een beloning van 100.000 euro uit voor de gouden tip. Vugts:

"Ridouan T. is het absolute kopstuk, maar je weet nooit wat de tentakels gaan doen. Je hebt nog allerlei compagnons en andere figuren die overblijven. Iedereen moet voorlopig vooral waakzaam blijven. Mensen die beveiligd worden, moeten dat ook blijven."

MAROKKO

Ook Marokko wil Ridouan T. graag hebben. Dit komt door een liquidatie waarbij de verkeerde persoon werd doodgeschoten. Dat was de zoon van een Marokkaanse rechter in plaats van een Marokkaans-Nederlandse café-eigenaar die het bedoelde doelwit was. Vugts: "Dubai en Marokko hebben goede banden dus dat wordt nog even touwtrekken, maar Nederland denkt goede kaarten te hebben."

Ster advertentie
Ster advertentie