Up 2 Date

Politie doodt twee mensen in auto die inreed op agenten in Parijs

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Politie doodt twee mensen in auto die inreed op agenten in Parijs

De Franse politie heeft vannacht in het centrum van Parijs het vuur geopend nadat een auto op agenten inreed. Volgens de Franse krant Le Parisien reed de auto tegen het verkeer in en negeerde de bestuurder stoptekens.

Genoodzaakt

Doordat de bestuurder de stoptekens negeerde en met hoge snelheid op agenten af reed, voelden de agenten zich genoodzaakt om het vuur te openen. Daarbij zijn de bestuurder en een passagier om het leven gekomen. Een derde passagier raakte gewond aan een arm.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Demonstraties

Het is onbekend of er een verband is tussen het incident en de presidentsverkiezingen die zondag in Frankrijk werden gehouden. Nadat bekend werd dat Emmanuel Macron is herkozen, gingen mensen de straat op om te demonstreren. Dat gebeurde ook in Parijs, waar de politie traangas inzette.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Presidentsverkiezingen

Emmanuel Macron kreeg zondagavond te horen dat hij nog vijf jaar president blijft van Frankrijk. Hij won de presidentsverkiezingen van de rechtse Marine Le Pen met 58,54 procent van de stemmen. Dat een Franse president een tweede termijn krijgt, is zeldzaam. Die kans kregen in de afgelopen 70 jaar maar 3 presidenten.

Volgens de Franse krant Le Monde kwam 28 procent van de stemgerechtigden niet opdagen. Zo'n lage opkomst vond ruim 50 jaar geleden voor het laatst plaats. Frankrijkkenner Marloes Beers vertelt tegenover de NOS dat Macron 'vooral veel anti-Le Pen-stemmen heeft gekregen'. "Fransen stemmen niet per se vóór iemand, maar vooral tégen de slechtste kandidaat", aldus Beers.

Ster advertentie
Ster advertentie