Up 2 Date

President Mozambique vreest voor duizend doden na cycloon Idai

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. President Mozambique vreest voor duizend doden na cycloon Idai

President van Mozambique Filipe Nyusi vreest voor zeker duizend doden in zijn land als gevolg van cycloon Idai. De cycloon trok de afgelopen dagen door zuidelijk Afrika. Het Rode Kruis schat dat er in Mozambique, Malawi en Zimbabwe zeker 150 doden zijn gevallen, maar vermoedelijk zal het dodental oplopen aangezien er nog honderden mensen vermist worden.

Weggevaagd

Mozambique werd in de nacht van donderdag op vrijdag getroffen door Idai. Vanaf daar trok de cycloon, die toen in kracht was afgenomen, verder naar Malawi en Zimbabwe. Langzamerhand wordt duidelijk wat een gigantische schade de hevige storm in zuidelijk Afrika heeft aangericht. Tienduizenden mensen zijn dakloos geraakt.

Vooral Beira in Mozambique is zwaar getroffen. De havenstad waar ongeveer een half miljoen inwoners wonen, is compleet weggevaagd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Regen

Omdat er de komende dagen nog veel neerslag verwacht wordt, is president Nyusi bang dat het aantal slachtoffers zelfs tot boven de duizend zal oplopen. De extreme regenval kan namelijk zorgen voor wateroverlast en modderstromen. Mogelijk kan dit funest zijn voor de oogst.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie