Up 2 Date

Reddingswerkers verwachten Rayan (5) 'binnen enkele uren' uit put te redden

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Reddingswerkers verwachten Rayan (5) 'binnen enkele uren' uit put te redden

De reddingsactie van de vijfjarige Rayan houdt Marokko nog altijd in spanning, maar het ziet ernaar uit dat hij vandaag gered zal worden uit een ruim 30 meter diepe waterput. Reddingswerkers zijn namelijk op enkele meters afstand van het jongetje.

Horizontale tunnel

Volgens BBC hebben de reddingswerkers inmiddels een diepte van 28 meter bereikt, maar werd het gat dat ze aan het graven zijn steeds smaller, waardoor ze Rayan niet konden bereiken. Daarom moet er een horizontale tunnel gegraven worden om bij het jongetje te kunnen komen. Hulpverleners verwachten dat het jongetje 'binnen enkele uren gered' zal worden.

#SaveRayan

De reddingsactie wordt live uitgezonden door verschillende Marokkaanse media en houdt niet alleen het land in zijn greep, maar ook in andere landen houden mensen de actie in de gaten. De hashtag #SaveRayan gaat momenteel viral op sociale media en verschillende beroemdheden, onder wie PSG-speler Achraf Hakimi, hebben hun medeleven geuit.

Sinds dinsdagavond in waterput

Rayan viel dinsdagavond in het dorpje Tamorot in de waterput. Aangezien de waterput niet meer dan 50 centimeter breed is, is de reddingsactie extra moeilijk vanwege de krapte. Het is voor reddingswerkers dan ook niet mogelijk om af te dalen om Rayan te redden. Daarom zijn er graafmachines en bulldozers ingezet om dichtbij de waterput een gat te graven. Dat is echter niet zonder risico's, aangezien instortingsgevaar groot is. Het jongetje wordt elk uur voorzien eten, drinken en zuurstof.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie