Up 2 Date

Whatsappen op de fiets wordt vanaf 2019 verboden

foto: ANP XTRA
  1. Newschevron right
  2. Whatsappen op de fiets wordt vanaf 2019 verboden

Eventjes snel je maat antwoorden dat je eraan komt of toch nog even snel reageren op je vriendin, jij stuurt vast wel eens een Whatsappje op de fiets. Tegenwoordig kijken jongeren steeds vaker naar hun scherm, in plaats van naar de weg. Levensgevaarlijk natuurlijk! Daarom komt Cora van Nieuwenhuizen, minister van Verkeer en Veiligheid, binnenkort met een wetsvoorstel om whatsappen op de fiets te verbieden.

verkeersongelukken

Volgens de Risicomonitor Verkeer van het Verbond van Verzekeraars zijn er steeds meer verkeersongelukken. Vorig jaar steeg het aantal schadeclaims met acht procent. Maar volgens onderzoek van VeiligheidNL worden de meeste ongelukken juist niet veroorzaakt door whatsappen, maar eerder door het luisteren van muziek of door kletsen met andere fietsers.

wetsvoorstel

Minister Van Nieuwenhuizen gaat de komende tijd in gesprek met het Openbaar Ministerie, de politie en de Raad Van State. Zo kan ze volgend jaar met een duidelijk wetsvoorstel komen. Zodra de wet door de Tweede Kamer en de Eerste Kamer is goedgekeurd, kan het verbod vanaf 2019 ingaan.

Ster advertentie
Ster advertentie