Up 2 Date

Nieuwe beelden A$AP Rocky-zaak opgedoken

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Nieuwe beelden A$AP Rocky-zaak opgedoken

In Zweden is het proces tegen A$AP Rocky en zijn twee bodyguards begonnen. De rapper werd op 2 juli gearresteerd wegens mishandeling, maar zowel A$AP als zijn bodyguards geven aan enkel uit zelfverdediging gehandeld te hebben. Eerder werden er, door onder andere A$AP Rocky zelf, al beelden gedeeld van het incident, maar nu is er een nieuwe video opgedoken. Hierin is te zien hoe een van de bodyguards de Zweedse jongen bij zijn keel optilt. Volgens de aanklager is dit gedeelte weggeknipt uit de video die Rocky zelf gedeeld heeft.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Schadevergoeding

Het vermeende slachtoffer (19) eist een schadevergoeding van ruim 13.000 euro. Volgens zijn advocaat heeft hij een gebroken rib en verwondingen aan zijn hoofd en benen opgelopen. Ook zijn er in de rechtbank foto's van een gebroken fles getoond waar de jongen volgens getuigen mee mishandeld is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Trump

Veel fans en artiesten tekenden eerder een petitie voor Rocky's vrijlating, omdat de rapper volgens zijn manager in slechte omstandigheden werd vastgehouden. Ook president Trump houdt zich met de zaak bezig. Hij tweette vorige week 'erg teleurgesteld te zijn' in de Zweedse premier. Hij zou de premier tevergeefs een borgsom aangeboden hebben en deze week stuurde hij een medewerker, een expert op het gebied van gijzelingen, naar Stockholm om de rechtszaak bij te wonen.

Getuigen

In de rechtbank is naast veel pers ook A$AP Rocky's moeder aanwezig. Vandaag worden er getuigen verhoord en ook morgen wordt de zaak nog in de Zweedse rechtbank behandeld. Naar verwachting is de uitspraak over twee weken.

Ster advertentie
Ster advertentie