Up 2 Date

Verdachte van treinsituatie in Zwolle vrijgelaten

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Verdachte van treinsituatie in Zwolle vrijgelaten

De twee mannen die gistermiddag op het treinstation van Zwolle werden aangehouden na een melding over een explosief, zijn vrijgelaten. Dat meldt de politie. Ze werden ervan verdacht een aanslag te plegen in de trein.

Terroristische aanslag?

Het was flink schrikken geblazen voor reizigers die in de trein zaten van Emmen naar Zwolle. Een passagier hoorde een man op het station van Emmen een verdachte opmerking maken over een explosief in de trein. Ze sloeg alarm bij de politie en die rukte met een speciaal arrestatieteam uit om de situatie te onderzoeken. De trein werd ruim een uur voor het station van Zwolle stilgezet en alle treinreizigers moesten één voor één uit de trein stappen. Twee mannen werden door het arrestatieteam opgepakt en meegenomen naar het bureau.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer arrestaties

Het was een onrustige zondagmiddag in Zwolle. Na het incident over een mogelijk explosief, kwam er een nieuwe melding bij de politie binnen. Het bleek om twee verdachte mannen te gaan die aan het roken waren in de wc van de trein. De politie nam de melding erg serieus en ontruimde uit voorzorg ook het station.

Kort na het rookincident werd er door de politie nog een man aangehouden. De politie kreeg namelijk een melding vanuit het centrum van Zwolle over een man die met een bijl aan het rondlopen was. De politie heeft de bijl in beslag genomen en een proces-verbaal opgemaakt tegen de man.

Ster advertentie
Ster advertentie