Up 2 Date

Vrouw vindt zwaar verslaafde jeugdvriend terug en helpt hem zijn leven te beteren

  1. Newschevron right
  2. Vrouw vindt zwaar verslaafde jeugdvriend terug en helpt hem zijn leven te beteren

In Kenia gaat er een mooi verhaal rond over Patrick Hinga. Deze man zat heel diep in de put. Hij was dakloos en zwaar verslaafd aan drugs. Een ontmoeting met zijn oude klasgenootje Wanja Mwaura, bracht daar verandering in. Zij hielp hem zijn leven weer op de rit te krijgen en de transformatie is ongelooflijk.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Inrichting

De ellende begon toen Patrick jaren geleden begon met roken en blowen. Toen hij van school werd gestuurd, bracht hij zijn dagen op de straat door met drugs. Zijn moeder probeerde in te grijpen door hem naar een psychiatrische inrichting te brengen, maar dit maakte alles alleen maar erger. Hij rende meerdere keren weg en liep dan naakt door de buurt in prullenbakken te zoeken naar eten. Dat vertelt Patricks moeder aan de Keniaanse nieuwssite SDE: "Hij klaagde heel veel en zei dat hij in de inrichting alleen maar medicijnen kreeg en behandeld werd als een psychopaat."

Gedurende zijn tijd in de psychiatrische inrichting kwam Patrick ook nog in aanraking met Attain, een pil die bedoeld is als medicijn, maar waarvan je bij overmatig gebruik high wordt. De pillen kosten maar een paar cent en dus raakte hij al snel hieraan verslaafd.

Dieptepunt

Uiteindelijk liep Patrick voorgoed weg uit de instelling. Hij begon te zwerven over de straten van Nairobi, elke dag op zoek naar drugs. Zijn moeder probeerde hem te helpen door hem eten te brengen. "We waren een spektakel. Iedereen kwam naar ons kijken en lachte ons uit. Ik was bekend als Mama wa wazimu (de moeder van de gestoorde man)."

Hulp

En toen kwam hij in contact met Wanja, Patricks oude klasgenootje. Zij ontdekte hem in een klein hoekje in een straat in Nairobi en begon met hem te praten. Patrick vertelde haar dat hij zo graag een nieuw leven zou starten. Dus besloot ze hem te helpen.

Herboren

Ze checkte hem in bij een afkickkliniek, zamelde via social media geld in voor een behandeling voor hem en hielp hem zijn eigen winkel op te zetten.Toen Patrick eenmaal afgekickt was, voelde hij zich als een nieuwe man. Hij laat aan de Daily Nation weten Wanja hier erg dankbaar voor te zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Probleem

Drugsverslaving is een groot probleem in Kenia. Wanda vertelt het verhaal van Patrick aan NTV Kenya in de hoop om andere te inspireren.

"Het is nooit te laat om opnieuw te beginnen. Drugsverslaafden moeten toegeven dat ze hulp nodig hebben. Wat ik hen kan vertellen is dat ze naar een afkickkliniek moeten gaan. Ze kunnen veranderen en hun leven weer op de rails krijgen. Ze hebben hulp nodig. Afkickklinieken zijn heel duur. [...] Probeer niet over drugsverslaafden te oordelen, want dat zorgt ervoor dat ze zich alleen maar verder terugtrekken. Het draait allemaal om liefde.."

Ster advertentie
Ster advertentie