Up 2 Date

Elf doden bij aanslag op Duitse shishalounges

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Elf doden bij aanslag op Duitse shishalounges

Bij een aanslag op twee verschillende shishalounges in de Duitse stad Hanau zijn gisteravond negen doden gevallen. Daarbij zijn er nog eens vijf mensen gewond geraakt. De vermoedelijke dader is samen met nóg een lijk dood gevonden in zijn woning. Het totaal aantal mensen dat om het leven is gekomen staat hiermee op elf.

Shishalounges

Gisteravond rond 22:00 belde de dader aan bij shishabar Midnight in het centrum van Hanau. Hij werd binnengelaten en schoot hier vijf mensen dood. Vervolgens ging de dader ervandoor. Bij Arena Bar & Cafe wist hij vanuit zijn auto nog eens vier mensen dood te schieten. Burgemeester Kaminsky zegt dat alle slachtoffers buitenlanders zijn, onder wie mensen van Koerdische afkomst.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

brief van de DADER

Volgens het Duitse blad Bild had de dader, Tobia R. een 'rechts-radicaal motief'. In de woning van de dader zou volgens verschillende media een brief zijn gevonden, waarin hij zich uitsprak over zijn daden en ook dat hij handelde vanuit een rechts-extremistisch motief. Ook besprak hij andere onderwerpen in zijn brief. Zo vond hij dat bepaalde bevolkingsgroepen moeten worden 'vernietigd', omdat uitzetting volgens hem niet effectief is.

Onderzoek loopt nog

Bild zegt deze informatie verkregen te hebben van politiebronnen, maar het is nog niet bevestigd door de autoriteiten. Wel zegt de Duitse politie dat de man vermoedelijk de enige dader was. Het Openbaar Ministerie heeft de leiding over het onderzoek overgenomen van het regionale parket. Het motief van de dader wordt op dit moment nog onderzocht.

Ster advertentie
Ster advertentie