Naar homepage
Up 2 Date

Negenjarige Zaid redde meerkoetjes van groep jongens die ermee overgooiden

foto: Dierenambulance Amsterdamfoto: Dierenambulance Amsterdam
  1. Newschevron right
  2. Negenjarige Zaid redde meerkoetjes van groep jongens die ermee overgooiden

De negenjarige Zaid uit Amsterdam heeft een echte heldendaad verricht. De jongen heeft twee baby meerkoetjes gered nadat hij zag dat een groepje jongens met de diertjes overgooiden. Dit bijzondere verhaal deelde de Dierenambulance Amsterdam op Twitter.

Overgooien

Toen Zaid ging voetballen, zag hij dat een paar kinderen met twee babyvogels aan het gooien waren. "Ze speelden met de vogels en toen gingen ze ermee overgooien. Daarna legden ze de meerkoetjes even weg. Toen heb ik ze snel opgepakt en ben ik met ze naar huis gegaan", vertelt hij aan RTLNieuws. "Ik vond het niet leuk om te zien, want dieren hebben ook een leven."

Versuft

De moeder van Zaid vertelt dat hij huilend binnenkwam en verdrietig was dat anderen de diertjes pijn hadden gedaan. Samen met zijn moeder heeft hij de dierenambulance gebeld. Eenmaal gearriveerd, legde een medewerker van de dierenambulance uit dat de beestjes waren versuft en flink hoofdpijn hadden waardoor ze hun kopjes niet overeind konden houden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vogelopvang

De meerkoeten zijn ondergebracht bij de vogelopvang. Op Twitter laat de dierenambulance weten dat het goed gaat met de diertjes. "Ze hebben goede verzorging, de juiste warmte, eten en liefde nodig. En die krijgen ze daar."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie