Up 2 Date

Gearresteerde man die in Roosendaal in politieauto vluchtte nog spoorloos

  1. Newschevron right
  2. Gearresteerde man die in Roosendaal in politieauto vluchtte nog spoorloos

De 32-jarige man die vrijdag in Roosendaal wist te vluchten in een politieauto terwijl hij geboeid was, is nog altijd spoorloos. Dat meldt het AD, dat contact opnam met de politie.

Geen klopjacht

De man is een bekende van de politie en zou drie dagen eerder ook al opgepakt zijn, nadat er hennep in zijn auto werd gevonden. Politiewoordvoerder Willem-Jan Uijtdehage laat aan het AD weten dat er op dit moment geen klopjacht gaande is. "De verwachting is dat hij binnenkort wel zal binnenkomen", zegt hij.

Handen achter de rug

Uijtdehage vertelt dat de man geboeid werd met de handen achter zijn rug, nadat hij was aangehouden voor drugshandel. De verdachte werd vervolgens op de achterbank van de surveillancewagen gezet, waarna de agenten hem alleen lieten om de auto van de verdachte te onderzoeken. De man wist uiteindelijk te vluchten met de politieauto.

Maar hoe heeft de verdachte dan de auto kunnen starten met zijn handen op de rug? Dat onderzoekt de politie op dit moment. "Misschien is hij inderdaad een soort slangenmens en heeft hij zijn handen voor zijn buik gekregen", zegt Uijtdehage. "Of zijn de boeien niet goed omgedaan. Je maakt zulke metalen dingen echt niet eventjes los."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen berisping voor agenten

Het AD vroeg de politiewoordvoerder ook of de twee ervaren agenten een berisping krijgen, omdat zij de sleutels in het contact lieten zitten. Iets wat tegen de regels is. "Nee hoor. Daar is dit incident niet zwaar genoeg voor", laat Uijtdehage weten. "Het is gebeurd in de hectiek van het moment. Op het moment dat de agenten hun noodknop indrukten en de diefstal meldden, is de meldkamer de gestolen wagen meteen live gaan volgen."

De politieauto werd uiteindelijk een paar straten verder aangetroffen, maar zonder de verdachte. Die is dus nog altijd voortvluchtig.

Ster advertentie
Ster advertentie