Up 2 Date

School gaat dure merkjassen verbieden

foto: youtube/tyga
  1. Newschevron right
  2. School gaat dure merkjassen verbieden

Je kan 500 euro investeren in een peperdure designerjas, maar voor hetzelfde geld fix je ook een goedkopere jas en kan je daarnaast nog op vakantie. Het lijkt erop dat een school in Engeland dit begrijpt en gaat daarom binnenkort het aantal vakanties onder hun leerlingen gaat stimuleren. Op de Woodchurch High School in Birkenhead, nabij Liverpool, wordt het dragen van dure jassen naar school na de kerstvakantie verboden. Of je nu een Canadese gans op je arm draagt, een eiland vol stenen hebt of altijd met je gezicht naar het noorden kijkt, dat maakt de school niet uit. Je komt er gewoon niet in.

Pestgedrag

Woodchurch wil het dragen van superdure jassen op school verbieden, omdat het pestgedrag zou stimuleren. De kids dragen al uniformen om pestgedrag te vermijden, maar met jassen gebeurt nu wat ze probeerden te voorkomen met de schooloutfits. Ze willen niet dat kinderen elkaar afrekenen op hun bankrekening en daarom is binnenkort de tijd van: "Kijk zijn jas cheap zijn, terwijl ik een gans op mijn arm draag!" definitief voorbij.

Armere kinderen

Een woordvoerder van de school zegt tegen de Liverpool Echo dat ouders en verzorgers overwegend positief en zelfs dankbaar zijn voor het dure jassen-verbod. Op deze manier wordt volgens hem voorkomen dat kinderen die minder belang hechten aan een dure jas of minder te besteden hebben gepest worden. Zo blijven ze gemotiveerd om het uiterste uit zichzelf te halen tijdens hun schoolcarrière. Deze anti-pestmaatregel valt in ieder geval goed op de socials van de school. Daar schrijft een ouder: "Wow, eindelijk een school die daadwerkelijk iets doet tegen pesten!"

Hoe regel je dat?

Maar hoe ga je checken of een kledingstuk duur is of niet? Sommige merken hebben goedkope winterjassen van 69 euro en een lijn met jassen ter waarde van 799 euro. Bonnetjes showen bij binnenkomst dan maar?

Ster advertentie
Ster advertentie